arobil_hyunday_ioniq_f_oddgeirvisnes--1-kopi.jpg

Hyundai sparer vekt med vulkansk stein

Denne bilen har vunnet prestisjefylt designpris - og er blant annet laget av vulkansk stein, sukkerrør, pulverisert tremasse og vegetabilske oljer. 

Hyundais ledelse har bedt ingeniørene og designerne sine om å skape fremtidens elektriske bil. Resultatet er den internasjonale designvinneren, Hyundai Ioniq. Ledelsen ønsket å bygge en bil som skal oppleves som et reelt alternativ til tradisjonelle biler, og som kan bidra til at flere mennesker kan være med på det grønne skiftet. For å utnytte elbilens energikilder best mulig, var det viktig for Hyundai å spare mest mulig vekt. Hold deg fast, deler av bilen er nemlig bygget av de spesielle materialene vulkansk stein, sukkerrør, pulverisert tremasse og vegetabilske oljer. Nye Ioniq, er med andre ord, bygget som en miljøbil helt fra bunnen av. 

Aktuelle modeller

Dørdeksler av vulkans stein og tepper av sukkerrør

De innvendige dørdekslene i bilen er laget av resirkulert plast, kombinert med pulverisert tremasse og det eksklusive materialet vulkansk stein. Kvalitet og lyddemping er like god som med ordinære materialer, men vektbesparelsen er på 20 prosent sammenlignet med de materialene som vanligvis blir brukt. Teppene inne i bilen er delvis laget av råmateriale fra sukkerrør. Noe som faktisk forbedrer luftkvaliteten inne i bilen, og gjør at flere av delene på bilen kan resirkuleres. Også maling basert på soyaolje er brukt for å skape skinnende metallfarger.
Trippelmodell.jpg

Trippelmodellen Hyundai Ioniq - først i verden med tre ulike drivlinjer.


Ioniq vinner prestisjefylt designpris

Hyundais bruk av utradisjonelle materialer har ikke gått ubemerket forbi. Elbilen Ioniq har nå mottatt den internasjonale utmerkelsen for godt design, Red Dot Design Award. Juryen bestod av 38 eksperter fra hele 25 ulike land. Grunnlaget for utmerkelsen er at Hyundai Ioniq har et tydelig design og høy brukervennlighet, i tillegg til deres miljøvennlige bruk av lettvektsmaterialer. Juryen betegnet bilen som fremtidsrettet, og noe helt utenom det vanlige.

Et reelt alternativ til tradisjonelle biler

Over 600 nordmenn har allerede kjøpt elbilen Hyundai Ionq - usett, og interessen er utvilsomt stor. - Vi har allerede solgt sju elbiler i Molde, forteller Espen Harstad hos Årø Bilsenter. Med nye Ioniq er Hyundai den aller første bilprodusenten i verden som lanserer en modell med hele tre forskjellige motorkombinasjoner - hybrid, ladbar hybrid og ren elbil. Hyundais visjon for fremtidens bilindustri er å fokusere på valgfrihet, med flere ulike drivlinjer som bygger på kundens ulike behov. Les mer om Hyundai Ioniq her.
Bestill prøvekjøring Be om tilbud

Kontakt selger

Espen Harstad
Espen.jpg
Salgssjef
Tlf: 71 20 34 00
Mob: 907 882 36
Marius Gjøvik
Marius_web_260421.jpg
Selger
Tlf: 71 20 34 00
Mob: 954 008 59
E-post: trykk her