Opel-Meriva.PNG

Meriva

Ikke følg - led an.

Opel Meriva handler om plass og fleksibilitet. Det er familiebilen som gjør praktisk funksjon stilig.

Kompakt og romslig

Sett deg ned i de beste setene. Den karakteristiske utvendige stilen er ny og frisk. På innsiden har fremtiden blitt enda mer innbydende. Forskjellen ligger i detaljene og Opel Meriva har mange nok uttrykk til å virkelig imponere.

Utvendig design

Opel Meriva er karakteristisk, iøynefallende og gjennomgående praktisk. Kunstneriske kurver og avrundede kanter gir et organisk inntrykk som er smeltet sammen med en bevegelig følelse av plass. Bred kontur, selvsikre linjer og store vinduer gir et hint av kjøregleden. Grill og baklys er detaljer som understreker følelsen av presisjon.

Ta en nærmere titt og du vil forstå at det flotte utseendet går enda dypere. Kvaliteten er alt du har ønsket deg, men ikke forventet. Men hele designen til Meriva handler om å oppfylle de behovene du ikke visste at du hadde. Myke kurver både på innsiden og utsiden, kjente signaturvingemotiver og dekor i form av bladelementene på siden har skapt en stilfølelse som både er attraktiv og svært pragmatisk.

Innvendig design 

Inne i Meriva er du i din egen verden. De flytende kurvene til instrumentpanelet ser ikke bare bra ut, men gir også praktiske kontroller og oppbevaringsmuligheter. De taktile materialene og detaljene er et utmerket uttrykk for komfort gjennom kvalitet.

Men dette er bare en del av det som gjør det til din egen personlige verden. De andre elementene er den totale fleksibiliteten som kommer fra enestående design kombinert med praktisk teknologi. Lang setejustering? Integrert fra dag én. Rask konfigurerbar bagasje- eller passasjerplass? Det er nesten like raskt og enkelt som tanken på å gjøre det.

Uansett hvordan du ønsker din Opel Meriva, er det enkelt, praktisk og svært komfortabelt.

Sett deg inn og nyt turen

FlexRail® er et unikt modulbasert oppbevaringssystem som gir romslig og fleksibel oppbevaringsplass mellom forsetene, uten at det går ut over beinplassen i det midtre baksetet. Du kan flytte komponentene, f.eks. armlene og koppholdere, på aluminiumsskinner for å få tilpasset oppbevaringsplass for hver kjøretur. En spesialadapter med integrert koppholder gjør at du også kan montere armlenet bak på det midtre baksetet som kan foldes fremover.

 • Optimal plassering av armlene og koppholdere i alle setestillinger
 • Store, fleksible oppbevaringsrom, som er store nok til håndvesker, bærbare datamaskiner osv.
 • Enkel tilgang for alle passasjerer
 • Ekstra armlene og koppholdere for passasjerene i baksetet (tilleggsutstyr)

Andre komfortable funksjoner:

 • Panoramasoltak
 • Elektronisk klimaanlegg
 • Oppvarmet ratt
 • Elektrisk parkeringsbrems
 • Bakkestartassistent
 • Ryggekamera

Oppbevaring

I Opel Meriva handler ikke ergonomi bare om å sitte komfortabelt og ha alle kontroller innen rekkevidde. Det strekker seg også til oppbevaring. Du finner åpne og skjulte oppbevaringsmuligheter på de mest praktiske stedene samt det unike midtkonsollsystemet FlexRail®. Totalt er det opptil 32 oppbevaringsmuligheter. Det innebærer at det blir mye enklere å holde ting på plass.

Bagasjerommet er utformet for å gjøre livet enklere. Gulvet i bagasjerommet kan brukes i to forskjellige høyder. Den høye plasseringen gir en flat lasteoverflate i samme høyde som de nedfelte baksetene og skjult oppbevaringsrom under gulvet. Den nedre plasseringen gir plass til høyere last.

En trygg følelse av sikkerhet

Med passive sikkerhetsfunksjoner, inkludert de unike sikkerhetspedalene (PRS), aktive hodestøtter foran, doble beltestrammere foran og et komplett sett med kollisjonsputer tar Opel Meriva godt vare på alle i kupeen. Med aktive maksimumssystemer som inkluderer blokkeringsfrie bremser (ABS), elektronisk stabilitetsprogram Plus (ESP®Plus) og elektronisk bremsekraftfordeling (EBD), reduseres sjansene for at du noen gang vil trenge for å finne ut hvor gode de er. 

Høyeste karakter, 5 stjerner, i Euro NCAP forteller deg hvor trygg Opel Meriva er. Men karakteren forteller ikke noe om de virkelige spesielle og unike egenskapene, slik som blant anner barnesikkerhetssonen når dørene åpnes og de avanserte adaptive frontlysene (AFL). 

Opels SAFETEC®-konsept synkroniserer alle sikkerhetssystemene i Opel Meriva, inkludert førerassisteringsfunksjoner, stabilitetsprogrammer, varselsystemer og passive sikkerhetsfunksjoner. Resultatet er sammenhengende og effektiv beskyttelse av alle som er i bilen.

Adaptive frontlys (AFL)

Mørkekjøring kan være stressende. Opel Merivas avanserte AFL-system med halogenpærer styrer strålen fra frontlysene inn i svinger, med ekstra sidelys i skarpe svinger. Resultatet? Mindre stress, mer sikkerhet og kjøreglede.

 • Avhengig av hastighet og rattbevegelser svinger frontlysene opptil 15? i svinger i begge retninger.
 • Ekstra lys aktiveres automatisk, og gir 90? opplysning til sidene i svinger
 • Det statiske kurvelyset tennes når bilen kjører i revers for å lyse opp parkeringsområdet for å hjelpe føreren med parkeringen

Parkeringssensor

Ingen er perfekte - og selv små kollisjoner kan ha store konsekvenser. Parkeringssensoren gjør oppmerksom på hindringer både foran og bak. Avstanden til hinderet indikeres med et pulserende lydsignal.

Helt funksjonell sikkerhet

Helt synkroniserte sikkerhetssystemer som arbeider sammen for å minimere sammenstøt, er bygget inn i Opel Meriva. Fra passiv sikkerhet til aktiv sikkerhet i form av førerassisteringssystemer. Resultatet er at du og alle passasjerene er omgitt av sikkerhet.

Systemer omfatter:

 • ESP®Plus
 • ABS-bremser med bremseassistent og bremsekontroll i sving (CBC).
 • Automatisk lyskontroll (ALC)
 • Regnsensor

Passive sikkerhetsfunksjoner

Dersom det verste skulle skje, er Opel Meriva utstyrt for å takle det.

De passive sikkerhetsfunksjonene omfatter:

 • Svært robust sikkerhetsbur med fullstendig sidebeskyttelse
 • Front- og sidekollisjonsputer, kollisjonsgardiner
 • Sikkerhetspedaler (PRS)
 • Aktive nakkestøtter foran
 • Doble beltestrammere
 • Avansert FlexDoors® sikkerhetskonsept

Femstjerners sikkerhet

NCAP er en uavhengig organisasjon som er engasjert i tryggere biler. Den er anerkjent over hele verden som en ledende autoritet for krasjtesting og vurderingene deres er respektert av hele motorbransjen. Fem stjerner i sikkerhetsvurderingen fra Euro NCAP er den høyeste utmerkelsen biler kan oppnå.

Inspirert ytelse og økonomi

Størrelsesreduksjonen til Opel Meriva betyr ikke mindre kraft. Opel-teknologien presser kraften ut av hver minste dråpe med drivstoff. Avhengig av modell, er samsvar med Euro 6, start-/stoppsystem og ecoFLEX tilgjengelig, samt manuell og automatisk 6-trinns girkasse.

Les mer om Opel Meriva her.

Les mer på Opel.no Bestill prøvekjøring Be om tilbud

Kontakt selger

Lars Rune Solheim
Lars_Rune.jpg
Salgs- og markedssjef
Salgsleder Opel
Tlf. 71 20 34 00
Mob: 909 505 24
Espen Harstad
Espen.jpg
Salgsleder Hyundai
Tlf: 71 20 34 00
Mob: 907 882 36
Helge Harstad
Helge.jpg
Daglig leder
Tlf: 71 20 34 00
Mob: 902 039 93