Opel-Insignia-Grand-Sport-305535.jpg
Nå kommer den:

Opel Insignia Grand Sport

Alle som har savnet en stilig og sportslig kombi, kan virkelig se fram til august. Under bilutstillingen i Genève i mars lanserte Opel sin nye Insignia Grand Sport, og nå kommer den snart til Norge.

Første generasjon av Insignia rullet ut på veiene i 2009, og 2017-utgaven er en større, lettere og selvsagt mye mer avansert ny utgave av den populære bilen. - Ingen andre biler i denne klassen kan by på så mye ny teknologi. I tillegg er bilen også en nytelse både inni og utenpå. Med bedre plass til både passasjerer og bagasje, og et sportslig utseende, har vi store forventninger til Opel Insignia Grand Sport, sier Sveinung Julnes hos Årø Bilsenter. 

Modellen lanseres i Norge 22. august sammen med nye Opel Insignia Sports Tourer. Prisen på Grand Sport starter på kr 350.900,- levert i Molde.

Bedre plass og mer sportslig følelse

Nye Insignia Grand Sport er bygget på en helt ny plattform. Akselavstanden har økt med hele 92 millimeter - noe som gir betydelig mer innvendig plass, noe særlig baksetepassasjerene vil nyte godt av. Økt akselavstand har også gitt designerne mulighet til å gi Insignia Grand Sport en lav, slank silhuett som en coupé.
Resultatet har blitt klasseledende lav luftmotstand på 0,26, og et interiør som preges av et slankere dashbord, med en seteposisjon som er tre centimeter lavere og understreker en mer sportslig følelse bak rattet.

Aktuelle modeller

Atskillig lettere

I likhet med nye Opel Astra, har målet under utviklingen av nye Opel Insignia vært økt effektivitet. Resultatet har blitt en vektreduksjon på opptil 175 kilo. I tillegg til dette får Insignia klassens mest avanserte firehjulsdriftsystem, og en ny åttetrinns automatkasse.
Opel-Insignia-Grand-Sport-304401.jpg

Sporty design preger den nye Opel Insignia Grand Sport. 

Sikkerheten i høysetet

Kjøringen blir både sikrere og mer komfortabel enn noen gang, takket være ny teknologi. Opel-ingeniørene har bygget videre på LED Matrix-systemet fra Astra, og utviklet andre generasjon IntelliLux LED, for Insignia. Det nye systemet, som nå består av 32 LED-segmenter, er raskere, mer presist og kraftigere - og gir med fjernlys en rekkevidde på opptil 400 meter.

I tillegg ivaretas sikkerheten gjennom utstyr som aktiv filholder, head-up display, adaptiv fartsholder med automatisk nødbrems, og 360 graders kamera. 

Aktivt panser

Nye Insignia Grand Sport tar ikke bare ansvar for sikkerheten til fører og passasjerer. Det blir også den første bilen fra Opel, som er utstyrt med et aktivt panser i aluminium. Ved påkjørsel av en fotgjenger, vil panseret i løpet av millisekunder løfte seg, for å unngå kontakt med hardere komponenter i motoren. 
Opel-Insignia-Grand-Sport-305340.jpg

Insignia er også mer komfortabel enn noen gang, med AGR-seter, varme i for- og bakseter og oppvarmet frontrute.

Bestille hotell fra bilen?

Infotainment og tilkobling sikres gjennom nyeste generasjon IntelliLink og Opel OnStar, som med introduksjonen av nye Insignia tar den personlige servicen enda et steg lenger. I tillegg til dagens muligheter i OnStar vil du også kunne få concierge-tjenester som anbefaling av hotell og bestilling av rom.
Opel-Insignia-Grand-Sport-304403--2-.jpg

Det har skjedd mye på teknologifronten, og den nye Insignia er atskillelig lettere, men likevel større enn sin forgjenger.

Inspirasjon fra Monza Concept 

Mange av designlinjene fra konseptbilen Monza, er å finne igjen i Insignia Grand Sport. Monza har stått sentralt i designstudioet under hele utviklingen, med mål om at nye Insignia skulle fremstå som like slank og atletisk som konseptbilen.

Resultatet taler for seg selv. Til tross for den har blitt lenger (4897 mm), er vekten på karosseriet alene, redusert med 60 kilo. Den økte akselavstanden er matchet med kortere overheng både foran og bak, og sporvidden økt med en drøy centimeter. 

Den lavere plasserte grillen og de slanke frontlyktene er direkte inspirert av Monza Concept, og understreker at Insignia er lavere og bredere enn forgjengeren.
Opel-Insignia-Grand-Sport-305536.jpg

Grand Sport er en nytelse både inni og utenpå, med et sportslig utseende

Mer plass 

Det slanke ytre, gjenspeiles også på plass bak rattet i nye Insignia. Dashbord og instrumentering er klart førerfokusert, men med en bred horisontal layout. 

Innvendig resulterer lenger akselavstand i bedre plass, både for passasjerer og bagasje. I baksetet sørger 32 millimeter bedre lengde i hoftehøyde, 25 millimeter økt skulderbredde og 25 millimeter mer plass til knærne, for betydelig bedre komfort.Et bagasjevolum på mellom 490 og 1,450 liter er også imponerende.

Ny åttetrinns girkasse 

Insignia Grand Sport blir tilgjengelig med et bredt utvalg moderne motorer. De får også følge av en helt ny, supereffektiv åttetrinns automatkasse, som blir tilgjengelig i kombinasjon med firehjulsdrift. 

Insignias nye firehjulsdriftsystem har intelligent dynamisk momentfordeling (torque vectoring). To elektrisk styrte flerplateclutcher erstatter en vanlige differensial på bakakselen, noe som bidrar til mer presis fordeling av momentet til hvert enkelt bakhjul - uansett underlag. Når du kjører svinger vil mer av momentet flyttes til det ytterste hjulet, noe som bidrar til mindre understyring og mer presise kjøreegenskaper. Systemet reagerer lynraskt og sørger for bedre stabilitet.
Bestill prøvekjøring Be om tilbud

Kontakt selger

Lars Rune Solheim
Lars_Rune.jpg
Salgs- og markedssjef
Salgsleder Opel
Tlf. 71 20 34 00
Mob: 909 505 24
Espen Harstad
Espen.jpg
Salgsleder Hyundai
Tlf: 71 20 34 00
Mob: 907 882 36
Helge Harstad
Helge.jpg
Daglig leder
Tlf: 71 20 34 00
Mob: 902 039 93